οστεοπαθητική, τεχνικές

Οστεοπαθητική

Η Οστεοπαθητική υπόσχεται να ανακουφίσει από κάθε μυοσκελετικό πόνο, αλλά και από πονοκεφάλους, ζαλάδες, προβλήματα του πεπτικού.

Δίνει βάση πρωτίστως στην εμβιομηχανική λειτουργία του ανθρωπίνου σώματος  δια μέσου του νευρικού και μυοσκελετικού συστήματος, εστιάζοντας ιδιαίτερα στα πρoβλήματα δομής του σώματος και στις παθολογίες που προέρχονται από τις μηχανικές ανισορρoπίες. Τα υπόλοιπα συστήματα όπως γαστρεντερικό, καρδιαγγειακό, πνευμονολογικό, ενδοκρινολογικό και γεννητικό-ουροποιητικό παίζουν επίσης σημαντικό ρόλο.Το σημαντικότερο χαρακτηριστικό της Οστεοπαθητικής είναι ότι κατανοεί την πολυπλοκότητα της ανθρώπινης δομής και αντιλαμβάνεται τον ασθενή ως ενιαίο σύνολο. Αυτό σημαίνει ότι λαμβάνει υπόψη όχι μόνο το φυσικό μέρος  του προβλήματος αλλά και το χημικό (βιοχημεία) και το συναισθηματικό.

Η Οστεοπαθητική μπορεί να εκτιμήσει και να συμβάλλει θεραπευτικά στα προβλήματα που προέρχονται είτε από οξείς τραυματισμούς είτε από χρόνια λάθος χρήση του σώματος ή παθολογικές καταστάσεις. Εστιάζοντας στο μυο-σκελετικό σύστημα, αποσκοπεί στη βελτίωση της λειτουργίας του σώματος ώστε να του δώσει τις προϋποθέσεις να δουλέψει όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά.

Οι αρχές της Οστεοπαθητικής βρίσκουν εφαρμογή σε άτομα όλων των ηλικιών. Ο Οστεοπαθητικός έχει εκπαιδευτεί ώστε να μπορεί να επιλέξει και να τροποποιήσει τις τεχνικές που χρησιμοποιεί ανάλογα με την περίπτωση του εκάστοτε ασθενούς. Έτσι, η Οστεοπαθητική εφαρμόζεται με πλήρη ασφάλεια σε:

  • αθλητικές κακώσεις
  • εγκύους και λεχώνες
  • παιδιά
  • χρόνιες μυοσκελετικές παθήσεις
  • ηλικιωμένους